Welkom bij

Wereldwinkel De Bilt

De Bilt is Fairtrade Gemeente

Het 10-jarig bestaan van de Wereldwinkel en de uitreiking van het predikaat Fairtrade Gemeente aan burgemeester Gerritsen en wethouder Mittendorff vielen op 29 oktober 2011 prachtig samen.

De Bilt is de 18e gemeente in Nederland die deze eervolle titel mag dragen. Namens de landelijke jury overhandigde Liesbeth Gort het bord aan burgemeester Gerritsen en wethouder Mittendorff.

 

 

De Bilt Fairtrade Gemeente betekent dat op veel plekken in de gemeente mensen werk maken van fairtrade: op het gemeentehuis, in bedrijven, op scholen, bij verenigingen, in kerken. Overal wordt fairtrade koffie en thee geschonken en gedronken en worden ook andere fairtrade producten gebruikt, bijvoorbeeld in de kantine of in kerstpakketten. Het betekent ook dat er in voldoende supermarkten en andere winkels fairtrade producten te koop zijn en dat café's en restaurants fairtrade dranken en gerechten op de menukaart hebben staan.

De Bilt is blij met de titel, want zo kunnen we eraan bijdragen dat boeren en producenten in ontwikkelingslanden onder goede arbeidsomstandigheden kunnen werken en een fatsoenlijk loon voor hun werk krijgen. Zo kunnen zij zelf economische ontwikkeling op gang brengen en hun kinderen een betere toekomst bezorgen. Maar het kan ook in De Bilt nog veel beter. De komende tijd gaat de werkgroep Fairtrade Gemeente De Bilt zich ervoor inzetten, dat scholen, kerken en restaurants de eigen titel van Fairtrade school, -kerk of -restaurant behalen.

Het is trouwens niet zomaar een titel die eenmalig uitgereikt wordt, je moet namelijk als gemeente ieder jaar weer voldoen aan diverse eisen om de titel FairTrade gemeente te behouden.

Voor meer informatie over het behalen van de titel kunt u kijken op de website van Fairtrade gemeente .

Hebt u ideeën voor activiteiten of wilt u helpen met de campagne? Neem dan contact op met Fieke Faber, tel. 030 - 2201360 of stuur een e-mail

Website van de Fairtrade Gemeente Campagne De Bilt