Welkom bij

Wereldwinkel De Bilt

De Bilt is Fairtrade Gemeente

Sinds oktober 2011 mag De Bilt de eervolle titel Fairtrade gemeente dragen. De Bilt was de 18e gemeente in Nederland die Fairtrade gemeente werd. In februari 2014 heeft De Bilt heeft de titel geprolongeerd. Er zijn dan 40 gemeenten met dit predicaat.
Meer informatie vindt u op de website van de Fairtrade gemeente.

Wat houdt die titel eigenlijk in?

De Bilt Fairtrade Gemeente betekent dat op veel plekken in de gemeente mensen werk maken van fairtrade: op het gemeentehuis, in bedrijven, op scholen, bij verenigingen, in kerken. Overal wordt fairtrade koffie en thee geschonken en gedronken en worden ook andere fairtrade producten gebruikt, bijvoorbeeld in de kantine of in kerstpakketten. Het betekent ook dat er in voldoende supermarkten en andere winkels fairtrade producten te koop zijn en dat cafés en restaurants fairtrade dranken en gerechten op de menukaart hebben staan.

De Bilt is blij met de titel, want zo kunnen we eraan bijdragen dat boeren en producenten in ontwikkelingslanden onder goede arbeidsomstandigheden kunnen werken en een fatsoenlijk loon voor hun werk krijgen. Zo kunnen zij zelf economische ontwikkeling op gang brengen en hun kinderen een betere toekomst bezorgen. Maar het kan ook in De Bilt nog veel beter. De komende tijd gaat de werkgroep Fairtrade Gemeente De Bilt zich ervoor inzetten, dat scholen, kerken en restaurants de eigen titel van Fairtrade school, -kerk of -restaurant behalen.