Welkom bij

Wereldwinkel De Bilt

Medewerkers

De medewerkers vormen de kern van de Fairtrade en duurzame cadeauwinkel in De Bilt. Hun werk is onderverdeeld in:

 • Winkelgroep
  De meeste medewerkers draaien winkeldiensten. Iedereen van de winkelgroep staat minimaal één dagdeel (= 5 uur) per twee weken in de winkel om klanten te helpen, voorraden aan te vullen etc. Enkele mensen zorgen voor de inrichting van de winkel en de etalage.
 • Inkoopgroep
  De inkoopgroep verzorgt de inkoop van ons assortiment, bij de erkende (fairtrade) importeurs. Deze groep heeft kennis en ervaring over welke producten goed aanslaan bij de klanten.
 • PR-groep
  De PR-groep is verantwoordelijk voor de promotie van fairtrade en de winkel. Deze groep ontwikkelt informatiemateriaal, organiseert acties bijvoorbeeld in het kader van World Fairtrade Day en de Fairtrade week, verzorgt verkoop en informatiestands bij verschillende evenementen in De Bilt/Bilthoven.
  De groep voert projecten speciale projecten uit gericht op (fairtrade) scholen en scholieren.
 • Bestuur
  Het bestuur bestaat uit vijf personen. Naast de voorzitter, secretaris en penningmeester, hebben ook de coördinatoren van de medewerkers, inkoop- en PR-groep zitting in het bestuur. Op deze manier is het contact tussen bestuur en medewerkers gewaarborgd. Het bestuur vergadert maandelijks.