Welkom bij

Wereldwinkel De Bilt

Schoolprojecten

Lespakket "Eerlijk duurt het langst"

Door de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels is er een lespakket "Eerlijk duurt het langst" ontwikkeld. Het is bedoeld als ondersteuning voor het geven van gastlessen aan leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen. Aan de hand van drie producten uit de Wereldwinkel maken de kinderen op deze manier kennis met fairtrade producenten en hun verhaal.

De verhalen gaan over drie belangrijke fairtrade thema's.
De producten in het lespakket maken fairtrade tastbaar en concreet: ontwikkelingslanden zijn niet meer 'ver weg', maar dicht bij de kinderen in de klas. Op een interactieve en speelse manier maken zij kennis met fairtrade. De opdrachten vragen een creatieve en actieve houding van de leerlingen. Zo ontwerpen ze zelf een fairtrade product, berekenen ze het leefbaar loon van een producent en houden ze een enquête over de Wereldwinkel.

Eerlijk duurt het langst werkt aan de volgende doelstellingen:

  • leerlingen weten het verschil tussen fairtrade en gewone handel
  • leerlingen weten hoe fairtrade de leef- en arbeidsomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden verbetert, ook voor de lange termijn
  • leerlingen realiseren zich dat je als consument bewuste keuzes kunt maken bij het kopen van producten.

Wereldwinkel De Bilt heeft de beschikking over dit lespakket. Informeer naar de mogelijkheden voor uw school, stuur ons een e-mail en wij nemen contact met u op.

 

Eerlijk Waar

Wereldwinkel De Bilt heeft de dvd "Eerlijk Waar" in 2009 aan alle basisscholen in de gemeente De Bilt aangeboden. Deze dvd gaat over (h)eerlijke handel en klimaat (o.a. het Hivos klimaatfonds). Scholen kunnen een beroep doen op de Wereldwinkel indien zij met deze dvd in de groep willen werken. Stuur een e-mail als u meer wilt weten.

 

Maatschappelijke stage

Wereldwinkel De Bilt biedt tevens elk jaar de mogelijkheid tot het lopen van een maatschappelijke stage.

 

Fair Trade School

Naast de mogelijkheden die Wereldwinkel De Bilt biedt voor scholen, kan men natuurlijk er ook voor kiezen om een Fair Trade School te worden.
Interesse: Kijk op Fairtrade Gemeente Campagne De Bilt voor meer informatie